a hard work work

döda mig vad trött jag är... Tyckte det skulle bli skönt med två dagars ledigt, nyår och vara lite smått full. Istället blev det en dag, nyår och inte alls full (ett glas kanske) Eftersom jag ska jobba första januari. Jippppiiiii... inte. De ringde mig och frågade idag, kändes väldigt dumt att säga nej. Kunde knappt säga nej eftersom man ska jobba "fulltid" "så mycket de behöver oss" så jag tänkte why not. Nu har jag något att köra med om jag skulle behöva vara ledig någon annan gång ;) Och jag visar ju att jag ställer upp. Dessutom hade jag inget riktigt planerat.

Alltså jag skojar inte när jag säger att jag kommer bli stark. Känns som mina armuskler redan har växt. Jag kommer få fingermuskler (!!!) haha!

2011 HERE WE COME.

Romme

Är helt slut i kroppen efter dagens arbete i skiduthyrningen! Puh alltså. Om det fortsätter såhär kommer jag vara lika stark som pippi innan säsongen tar slut. haha! Imorgon tar vi nya tag igen..

Dag 5 – Vad är kärlek.

Kärlek är en väldigt komplicerad, vacker och grym sak.

Kärlek kan vara till din familj eller ett djur.

Till saker som gör dig lycklig

Till vänner som betyder väldigt mycket

Till en pojkvän eller flickvän

Till att göra det du tycker mest om

 

Kärlek kan vara något väldigt ledsamt.

Som gör så ont att du inte vet vart du ska ta vägen.

Kärlek leder ofta till hat.

Hat till Obesvarad kärlek

Till någons partner du är kär i

Till besvarad kärlek som gör ont

till otrohet

 

Kärleken upplever människor varje dag.

Vare sig till vad det är och vare sig de vill eller inte

 


A to the ustralia

Känner att Australien faktiskt kommer närmare och närmare. Har lyckats spara ihop ungefär hälften av hur mycket vi måste ha. Yey! Haha och när jag har blivit sådär riktigt sugen på att köpa en massa skit så har jag bara tänkt  "Men om jag köper den här kommer jag knappt hinna använda den. För jag kan ju inte ta med allt till Australien" och då har jag inte köpt det. Bra va?! (amelia jag rekommenderar starkt det tipset till dig) hehe


Surfers paradise
Hoppas av hela mitt hjärta att vi kommer iväg

Dag 4 – Det här åt jag idag

Frukost: Två mackor med kaviar
Lunch: en cheese och en strutglass a la donken
mellanmål: en clementin
Middag: fiskpinnar och potatismos

Dag 3 – Mina föräldrar

Ja vad ska man säga? Förutom att de är de bästa föräldrarna i hela världen.

Min mamma heter Kerstin och min pappa Bengt. De är 48 respektive 53 år gamla. Min mamma kommer från Dala-Floda och min pappa är från Sandviken. De träffades i Stockholm genom gemensamma vänner vart de bodde i 13 år. De flyttade till Mockfjärd precis innan de fick mig. Så det är jätte roligt när mamma pratar med någon från Stockholm, då börjar hon prata stockholmska direkt. Och inte lite heller. Det kan ha varit en stor faktor varför jag pratade stockholmska när jag var liten.

Min pappa är grym på att laga till fisk, snickra, köra bil och åka skidor. Han tävlade i puckelpist när han var yngre.

Min mamma är grym på att pyssla av alla dess slag, laga wok, läsa böcker och sova på tre sekunder. Hennes födelsedags/julkort är grymma!

 

Jag ser upp till mina föräldrarna väldigt mycket och ja jag sa att dom var bäst va?kolla inte på min underbart fina min är ni snälla... haha.

Detta är då ialla fall min familia<3


Romme alpin

Har nog inte skrivit här att jag har jobbat en gång på Romme alpin i skiduthyrningen nu. kan ialla fall tala om att det var sjukt kul verkligen! Trevliga människor. Både de jag jobbar med och kunderna(!!). Skulle egentligen bara jobbat mellan 8-12 men fick stanna kvar till stängning. Så jag jobbade alltså 7 timmar men det kändes typ som två. Känner på mig att den här vintern kommer bli riktigt jävla bra! Ni får ju gärna komma och hyra skidor av mig. haha! :) jag kommer också jobba lite lunch extra i liften, hamburgeriet, toppstugan eller matstugan. Hoppas på liften till tusen! Men det återstår att se

christopher egan

Jag har tamefan hittat "ersättaren" för Heath Ledger.
Mumma på denna goding. tackar gudarna för Australien!

Dag 2 – Min första kärlek.

Det här ämnet är rätt svårt för mig att skriva om.. Mest eftersom jag aldrig har varit kär. Och jo jag har gillat många killar och trott att jag har varit kär. Men så fort någon visar några känslor för mig så drar jag mig ur. Just för att jag inte varit kär men jag tror det också beror på att jag har svårt för att ge någon chansen att göra mig kär. Bli min första kärlek. Jag börjar direkt se saker jag inte gillar hos personen som gillar mig. Världens minsta och betydelselösa grejer egentligen, men jag använder det som argument för att inte vara med den personen. När jag tänker på att vara någons flickvän, ha en pojkvän så känner jag mig kvävd. Jag vill vara fri. Göra som jag själv vill och inte känna mig beroende av någon annan. Det är nog det som skrämmer mig. Att inte vara självständig. Att ha någon mer i mitt liv som tar plats, tid och tanke. För jag har sett det så ofta att två blir ett att man tar beslut som en enhet och inte som två individer. Och det är fint. Till en viss gräns.

 

Och det är inte så att jag inte vill ha en pojkvän för det vill jag verkligen. Men jag känner att om jag ska våga chansa så måste det vara med rätt person. Jag vill vara riktigt kär och veta att det är något speciellt. Att den här personen är min bästa vän. Vi ska funka sjukt bra som ett par och som individer.

 

Och jag skulle aldrig kunna vara med min pojkvän 24/7. Jag är en sån människa som måste ha min egna tid och göra något själv. Många utav dem jag har gillat hittills i mitt liv har varit sådana killar som vill ses hela tiden och umgås hela tiden. Och det klarar jag inte.

 

Ibland är jag rädd att jag kommer vara en utav dem som får nöja sig bara för att man vill ha barn innan man är allt för gammal. Nöja sig med någon halvdan. Eller ännu värre, att bli en sån där ensam surkärring.. Fast jag är ändå bara 19år. Vet dock inte om det ska klassas som gammalt eller ungt för att inte en haft en pojkvän (Eller jo det har jag, men endast i en månad så jag vet inte om jag tycker det räknas riktigt) och hur ska det blir när man helt plötsligt är kanske 35 och har fortfarande inte varit kär?! Det skrämmer mig inför framtiden men samtidigt kan jag inte sitta här och vara rädd. Helt plötsligt händer det kanske och då ska jag ta steget. När det väl händer så lovar jag att skriva det här.


Dag 1 – Presentera mig själv

Jag är en tjej som heter Lisa Sofia Ohlsson är född 1991 06 10. Jag är 165cm lång eller kort beroende på hur man ser det. Jag har levt ett underbart liv (hittills) med min trygga uppväxt i lilla underbara Mockfjärd. En liten by vart det fanns plats och rum till att utvecklas till något eget. Jag är en väldigt glad, social och utåtriktad tjej. Eller det är i alla fall det jag vill att folk ska tro. Och det är jag, men jag är också precis motsatsen. Jag har varit oerhört blyg och inte haft något självförtroende alls när jag var mindre. Och det är något jag jobbar på varje dag. Jag använder mitt leende och skratt att gömma mig bakom eller ska jag säga hjälpa mig att vara social..?! Både och tror jag.

 

Jag är en tjej som drömmer om att se världen. Hela världen. Att resa och bara leva för nuet. När jag blir stor vill jag jobba som Art director eller bli civilekonom. Två heeelt skilda saker jo jag vet. Min dröm har alltid varit Art Director men nu är det så att skolorna kostar över 100.000 kr och det känner jag inte att jag är villig att betala. För jag är inte tjejen som lägger massa pengar på en dyr utbildning utan jag lägger dom på att resa istället. Hellre rest slut på pengarna, levt livet och ha ett halvbra jobb än att ha pluggat slut på pengarna, inte sett världen och ha ett bra jobb. Fast, jag hoppas såklart på båda. Haha!

 

Har haft världens rödaste hår och det går inte många dagar utan att jag saknar det. Men någon gång måste man växa upp eller i alla fall ändra sig. Så efter två hela år som redhead så blev jag brownie igen. För några månader sedan fick jag för mig att bli korthårig. Eller jag kallar det korthårig men det gör nog inte de flesta. Så nu är jag det också.

 

Just nu är jag besatt av One tree hill. Ser så många avsnitt jag bara kan per dag. Annars jobbar jag mest hela tiden. Har fått jobb i skiduthyrningen på Romme alpin så det är där jag kommer hänga efter jul. Umgås såklart gärna med mina underbara vänner på fritiden, läser en bra bok, ser en bra film eller handlar skor! Ett beroende som är svårt att knäcka men jag jobbar på det eftersom vartenda öre måste sparas till min och Amelias Australien resa.

 

Min familj betyder oerhört mycket för mig och jag skulle aldrig byta ut dem. De är de bästa man kan tänka sig. Utan en sån bra uppväxt och föräldrar som bryr sig skulle jag inte sitta här som den människa jag är. Min syster och jag har alltid bråkat och varit bästisar om vartannat. Och både hon och jag vet exakt vilka ”knappar” att trycka på för att göra den andra galen. Och ja vi använder dessa knappar alldeles för mycket. Men det är det man har en syster till.

Och så här ser jag då ut. haha! Gärna med två öl i handen på en fin strand
med en snygg australienare i en hängmatta.

utmaningen

Jag har sett några bloggar nu som har fått "utmaningen" att skriva om dessa saker här nedan och jag tänkte att jag faktiskt också vill göra det. Så inte varje dag men när jag har tid ska jag gå igenom dessa saker
Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick

drömmar med en bästa vän

Jag får alltid tillbaka hoppet när Amelia har varit här! Våra drömmar blir mer och mer verklighet för varje gång vi ses och det älskar jag. Jag vill vara den tjejer som uppnår sina drömmar och mål, inte hon som satt hemma och inte gjorde något åt dem. Jag älskar att vi om ett år antagligen sitter på en strand i Australien och känner att vi har uppnått början på våra drömmar. Att vi är där vi vill vara och skulle inte byta det för något i hela världen. Hon och jag. En ny början på något underbart! En dröm som har gått i uppfyllelse

9/12

Slår på julskivan och dansstädar rummet. Slår in födelsedags presenter till Jonna och julklappar till familjen. Ser på några avsnitt av one tree hill och laddar hem Tomten är far till alla barnen. Nu är det jul!

work

Ska snart fixa mig för att jobba ännu än dag på BR. Ser mer framemot det idag än vad jag har gjort de senaste dagarna. Har varit så sjukt trött och gnällig på allt men det känns bättre nu. Jag ser också fram emot att Linda kommer hem till mig imorgon. YEY. Saknar henne. Ser inte framemot nästa vecka då jag kommer jobba 35 timmar. Gud vad gnällig jag blev igen jag vet. Men det är ganska jobbigt att jobba så mycket när man inte är van. Men efter jul så kommer jag ju jobba heltid på Romme så det är bara att börja vänja sig :)

Längtar tills i helgen när bästa Amelia kommer. Ska fira Jonna som äntligen fyller 19 med bowling, mat och utgång :))


Have u seen my banana? drink gainomax instead.

Nu slår jag rekord i att vara vimsig och tappa bort saker. Har lyckats tappa bort: min telefon, en penna, lipsyl, en banan (!!!) och en strumpa. Men gissa vart jag har tappat bort sakerna? Jo i min säng. MIN SÄNG. Vad gör jag egentligen?

Fast det kan bero på att jag har tre täcken, fyra kuddar, två böcker, massa lösa papper, en kasse, två mössor, 6 gossedjur (där en är en skiiitstor nyckelpiga), en t-shirt, ett lakan liggandes löst och ja just det alla saker som jag inte hittar.
skulle ha haft en sån där sökare på allt. Helst på bananen för jag är väldigt sugen på den just nu..
okej? friend?

sälj

KOLLA IN MIN ANDRA BLOGG VART JAG KOMMER LÄGGA UPP SAKER SOM JAG SKA SÄLJA. JUST NU SKOOOOOOR.
www.Lisashop.blogg.se

PL

Jävla skit Peace and Love som tar in Kings of leon det året jag har bestämt mig att inte gå... vad trött man blir.

RSS 2.0